به گزارش همشهری آنلاین، به نظر میرسد تمرین بین ساعت ۶ بعد از ظهر تا نیمه شب در کنترل سطح قند خون در طول روز بهترین فایده را دارد.
به گفته محققان، این به ویژه در مورد افرادی که دارای نوعی اختلال در تنظیم قند خون مرتبط با دیابت هستند، صادق است.
«جاناتان رویز»، محقق ارشد و استاد فعالیت بدنی و سلامت در دانشگاه گرانادا در اسپانیا، گفت: «نتایج نشان میدهد که پزشکان باید زمان بهینه روز را برای افزایش اثربخشی برنامههای ورزشی و فعالیت بدنی که تجویز میکنند، در نظر بگیرند.»
به نقل از هلث دی نیوز، برای این مطالعه، محققان ۱۸۶ بزرگسال دارای اضافه وزن و چاق را انتخاب کردند و فعالیت و سطح گلوکز خون آنها را به مدت دو هفته با استفاده از دستگاههای پوشیدنی ردیابی کردند.
افراد بر اساس زمانی که بیش از ۵۰ درصد از فعالیت بدنی متوسط تا شدید روزانه شأن را انجام میدادند دسته بندی شدند؛ «صبح» از ۶ صبح تا ظهر، «بعد از ظهر» از ظهر تا ۶ بعد از ظهر و "عصر" از ساعت ۶ بعد از ظهر تا نیمه شب.
برخی از آنها در صورتی که هیچ بازه زمانی مشخصی برای انجام بیش از نیمی از تمرین روزانه شأن نداشتند، به عنوان "مختلط" دسته بندی شدند، و برخی دیگر در صورتی که ورزش متوسط تا شدید انجام نمیدادند، به عنوان "غیرفعال" مشخص شدند.
نتایج نشان میدهد افرادی که عصرها ورزش میکردند، به احتمال زیاد سطح کل قند خون پایینتری داشتند، بهویژه اگر در تنظیم گلوکز اختلالی داشتند. این الگو برای مردان و زنان یکسان بود.
از آنجا که زمینه به سمت تجویز تمرینات فردی برای بیماریهای مزمن مختلف پیش میرود، این مطالعه اکنون بینشهای بیشتری را فراتر از اینکه به بیماران گفته شود «بیشتر حرکت کنند» ارائه میکند، اما در عوض هر چه بیشتر حرکت کنند و در صورت امکان، تحرک در عصر را در اولویت قرار دهند تنظیم گلوکز بهتر است.
نظر شما